O meni

Pozdrav svima! Kao prvo, hvala vam što ste posjetili ovaj blog i nadam se da ćete naći barem nešto za sebe. A sad čitajte dalje ako vas zanima tko se to krije iza ovih kolača.

Moje ime je Kristina, lagano zalazim u 30ete i ponosna sam Varaždinka. Odrasla sam na selu, kuham od malena, a većinu stvari naučila sam od svoje bake, koju još uvijek ne mogu nadmašiti u poznatim zagorskim klasicima poput kukuruzne zlevke, zagorskih štrukli i povetice (tak vam mi u Druškovcu zovemo orehnjače i makovnjače).

Od kad znam za sebe obožavam slatko i sjećam se koliko sam bitki vodila sa mamom kako bih za doručak rađe Lino ladu, a ne domaće žgance. Ta ljubav prema slatkom i čokoladi prati me cijeli život tako da će i većina recepata ovdje sadržavati će barem malo čokolade. A svima vama zdravoljupcima da umanjimo strahove – znanstveno je potvrđeno da je čokolada superhrana koja liječi! Ako ništa drugo barem popravlja raspoloženje!

Po struci sam magistra informatike i radim kao Product Manager u jednoj cool IT kompaniji u Zagrebu. U svoje slobodno vrijeme kuham, pečem kolače (zar nije očigledno?!?), plešem salsu i maštam o kolačima koje još nisam isprobala. Kolače pečem od kad znam za sebe, tu se nekako nalazim i tu sve moje brige i problemi nestaju. Još draže od pripreme slastica su lica ljudi kad ih razveselite nečim slatkim.  Ideja o blogu postoji već jako dugo, no tek me bolest potaknula da se aktivno posvetim pisanju recepata.

 

Kad sam prošlog ljeta otkrila da imam zloćudnu bolest i da me čeka naporna borba, trebalo je pronaći ispušni ventil i hobi koji će mi odvratiti misli. Rodbina i prijatelji potaknuli su me da krenem sa pisanjem ovog bloga i neizmjerno sam sretna što mogu reći da je ovo predivna mentalna terapija. Bolest mi je sad sporedna stvar, kad sam u kuhinji zaboravim na sve i osjećam se sjajno. Nadam se da će vam moji recepti donijeti barem malo radosti kao što su meni.

I na kraju, da budemo na čisto – ja sam po prirodi izrazito nespretna i šeprtljava osoba. Moji kolači nikad, ali znači baš nikad nisu savršeni, krema nikad nije zaglađena kako treba i svaka torta će uvijek biti kao kosi toranj u Pisi. Ali u svakom desertu, svakoj slastici uvijek ima i uvijek će biti prstohvat ljubavi – pinch of amour. Radite kolače jer ih volite i jer želite nekog razveseliti, dodajte malo sebe i uspjeh je zagarantiran.

Uživajte, pecite kolače i volite se…#pinchofamour