Blagdanski cvjetići

17/12/2018Kristina

Nešto tradicionalno, ukusno a brzo i jednostavno? To su blagdanski cvjetići koje pripremamo za raznorazne prigode. Nedavno sam primijetila da ih ponekad poslužuju uz kavu u kafićima i moram priznati da se svaki put razveselim kad osim kave dobijem i jedan cvjetić. Ja ih obično pripremam svake godine za Božić pa sam tako i ove odlučila i vas podsjetiti na ove ukusne keksiće.

Recept:

  • 450 grama glatkog brašna
  • 80 grama šećera u prahu
  • 1 vanilin šećer
  • 300 grama maslaca
  • pekmez sa spajanje keksića

Umijesite glatko tijesto od navedenih sastojaka te pustite da tijesto odstoji u frižideru nekih sat vremena. Tijesto zatim tanko razvaljajte i izrezujte cvjetiće, polovica cvjetića treba imati rupicu na sredini. Pecite ih na 180 stupnjeva cca. 10 minuta, odnosno dok ne počnu poprimati laganu boju. Keksi trebaju ostati svijetli. Nakon što se ohlade spajate ih pekmezom. Ja sam svoje spajala sa domaćim pekmezom od jagoda. Na kraju ih posipajte šećerom u prahu.

Najbolji su drugi dan kad odstoje i kad malo omekšaju.

I ne zaboravite prilikom pripreme dodati prstohvat ljubavi #pinchofamour kako bi keksići bili još ukusniji.

1 Comments

  • Snjezana Galinec

    24/12/2018 at 09:13

    Ovo su ljepotice tanjura 🙂 Predivno izgledaju, jest da se za njihovu ljepotu treba ulozit truda i vremena no jednom dok se naprave imate simpaticne i vesele cvijetice, u bozicno vrijeme stvorite veselo proljece na tanjuru 🙂 A tek da znate koliko su fini, mljac! Isprobajte svakako!

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Prethodna objava Sljedeća objava