Pikantna rebarca

30/11/2018Kristina

Voliš meso? Po prirodi si avanturist i ne bojiš se kolesterola? Toliko voliš ljuto da i u deserte dodaješ chilli? Imaš vremena za kuhanje, ali si lijena guzica? E pa ovo je tvoj dan hrabri čovječe – čeka te recept za najsočnija i najmekanija rebarca koja ćeš ikad probat! Doslovno se tope u ustima i ne možeš ni zamisliti kakvu divotu propuštaš ako ovo ne pripremiš.

Treba ti:

  1. Fini komad rebra ili carske mesine (umili se mesaru da ti skine kožu ili nabavi finog muža kao što sam ja koji će to odraditi umjesto tebe) 
  2. Začini za trljanje na meso – sol, papar, vegeta, češnjak u prahu (nemoj se bojati, tjera samo neradnike iz kuhinje koji ti ionako samo smetaju), dimljena paprika (ne štedi, stvarno, stavi još jednu žličicu, nećeš požaliti), chilli (naljuti svoje frendove, čim više staviš više će ostat za tebe)
  3. Umak – ketchup, senf, Worcester sos, sol, bosiljak, mažuran, majčina dušica, sol, papar, chilli, kumin

Budući da se rebrica peku u foliji ja kožu uvijek skidam jer nećemo postići onaj hrskavi efekt korice. Također, preporučujem da makneš što više masnoće sa rebra, čuvaj srce trebat će ti da se rastopiš u ljubavi prema ovom jelu.

Priprema:

  1. Utrljaj suhe začine u meso, učini to smireno i strpljivo kao da maziš svog životnog druga  #ljubavseljubavljuvraca 
  2. Pomiješaj sve sastojke za umak i prelij preko mesa (ako si štreber pa planiraš unaprijed onda ovo radiš dan ranije i ostavljaš da meso odleži u frižideru preko noći)
  3. Pripremi nekoliko kilometara folije, prebaci meso sa umakom na foliju i motaj. Želimo spriječiti curenje svih divnih sokova koji će ti biti odličan dodatak za prilog koji ćeš spremiti uz rebrica.
  4. Mesa umotano u nekoliko slojeva folije prebaci u posudu za pečenje te ubaci u pećnicu koju si ugrijao na 180 stupnjeva. Otvori youtube, pronađi video tutorijal i nauči štrikat – ako ti četiri sata koliko se meso peće nisu dovoljna da naučiš štrikat, nažalost moram te obavijestiti da to očigledno nije hobi za tebe.
  5. Naučio si štrikat, usput si ubio oko i sada ćeš ugledat plodove svog mukotrpnog rada. Izvadi meso iz pećnice, odmotaj one kilometre folije (pažljivo to radi jer ne želimo da uživanje u predivnoj večeri zamijeniš sa stavljanjem hladnih obloga na opekline) i ubaci otkriveno meso u pećnicu na još 20ak minuta da se lagano zapeče. Znaš kako se kaže, strpljen spašen, izdržat ćeš još malo.
  6. Meso je dobilo laganu koricu i spremno je za izlazak. Puštaš ga da se ipak malo ohladi, lakše će ti biti prebaciti ga na dasku za serviranje.

Konzumacija

Nemoj biti sebičnjak, pozovi frendove, čak i onog koji ti uvijek popije svo pivo. Nareži rebrica, posluži sa salatom i upozori ekipu da budu pristojni jer jedino što će od njih čuti je “JE**TE što je ovo JE**NO DOBRO…”.  

1 Comments

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Prethodna objava Sljedeća objava